Pierre Jean Joseph. Guillaume

Antwerpen 16 - 11 - 1824 / 14 - 10 - 1897
 
Op 7 mei 2004 werd de grafconcessie voor Guillaume Pierre - Janssens door Willy Cornelissens overgenomen. Eerst werd een einde gesteld aan de verwaarlozing waarna het grafmonument werd gerestaureerd en gereinigd. Leen Otte nam het peterschap over en in oktober 2015 werd het grondig gereinigd door haar.

Ambtenaar Guillaume Jean Joseph Pierre en Jeanne Marie Janssens zijn de ouders van de gekende beeldhouwer Arthur Pierre. Tevens zijn zij ook de grootouders van beeldhouwer Gaston Pierre, enige zoon van Arthur Pierre. Arthur Pierre is gekend om zijn funerair beeldhouwwerk en is op de begraafplaats Schoonselhof rijkelijk vertegenwoordigd. Ook van Gaston Pierre treft men op het Schoonselhof funerair werk aan.
 
Het grafmonument van het echtpaar Pierre - Janssens bevindt zich naast het grafmonument van hun zoon Hermanus Pierre, waarvan het sierlijk vrouwenbeeld door Arthur Pierre werd vervaardigd. Beide grafmonumenten werden van de Kielbegraafplaats naar het schoonselhof overgebracht en bevinden zich op perk Y, rij 17.