Nieuwsbrief Nr. 92 - maart 2016

Reeds 2700 personen op website Schoonselhof + nog bijna 3000 personen op de andere Antwerpse begraafplaatsen:


Wat misschien weinige leden van vzw Grafzerkje weten is dat, naast de website www.grafzerkje.be, ook de website www.schoonselhof.be in handen is van onze vzw Grafzerkje. De Schoonselhofwebsite, gestart in december 2002, lag zelfs aan de oorsprong van, toen nog, Grafzerkje. Tot november 2004 was www.schoonselhof.be de enige website. Dan werd www.grafzerkje.be in het leven geroepen. Tot begin 2007 was Willy Cornelissens webmaster van beide websites. Deze pionier leverde prachtig werk. Half mei 2007 werd zijn taak als webmaster Schoonselhof overgenomen door Paul die dat tot op heden nog steeds doet tot eenieders tevredenheid. De website Grafzerkje werd een taak van Erika Raven tot die er, om persoonlijke reden, mee stopte half 2013. Daarna werd haar taak overgenomen door Mark Sweertvaegher.
De website www.schoonselhof.be bleef tot 2014 een website van mij persoonlijk. Toen werd aan vzw Grafzerkje gevraagd om de website onder te brengen onder de vleugels van vzw Grafzerkje in de eerste plaats om ervoor te zorgen dat de website kan blijven bestaan indien er met mij iets overkomt. Zo ver is het gelukkig nog niet. In november 2009 vierden we met Joannes Slabbekoorn de 2000ste persoon op de website van de begraafplaats Schoonselhof.
 
In maart 2016 mochten we, met Susse Morin, muzikant en een van mijn beste vrienden, nummer 2700 begroeten. Susse Morin speelde viool, dwarsfluit, klarinet en saxofoon. Hij werkte in niet de minste orkesten: Eddie De Latte, Janot Morales, Caravelli, Jef Derwey en de Metropool Big band. Hij begeleidde Sadi, Toots Thielemans, Catharina Valente, Edith Piaf en Barry White. Susse Morin werd uitgestrooid op de nieuwe strooiweide van de begraafplaats Schoonselhof.

Voor de 14 andere begraafplaatsen van Antwerpen zijn we nu al met bijna 3000 personen. Natuurlijk zijn het niet altijd mensen die de laatste jaren overleden zijn maar ook, dankzij diverse leden, mensen die nog niet op de website stonden. Via deze weg wil ik ook deze mensen danken voor hun inbreng. Het is maar dankzij deze mensen dat deze website van “dode mensen” levendig blijft. Dank!!!

Jacques Buermans.

Foto’s: Leen Otte.