Nieuwsbrief Nr 85 - januari 2015

Smaakwandelingen


Vorig jaar, na het geslaagde project, waar we na de smaakwandeling, de proeverijen in het Kasteel van Schoonselhof mochten brengen, zouden we dit jaar voor de week van de smaak, enkele smaakwandelingen organiseren. Het zouden er een zestal worden – benieuwd of er volk zou komen. Inschrijven liep vrij vlot, waardoor er al snel een extra uitgave gepland werd.
In een weekend dat we twee rondleidingen hadden, regende het pijpenstelen en het zag er niet naar uit dat het snel zou stoppen. Tot dan was het een leuke, maar hele karwei om alle proeverijen op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen. Die morgen belde Jacques met het voorstel om de proeverijen voor een deel te concentreren in één van de zogenaamde wachthuisjes. Het was een schot in de roos! We stonden min of meer droog en het werd vanaf dan een rustpunt; een soort pauze in het midden van de rondleiding.
Het was zoals gezegd, niet altijd zonneschijn, en ook niet altijd regen. In het begin was het een beetje zoeken om het organisatorisch rond te krijgen. Hoe meer rondleidingen we deden, hoe vlotter het ging en hoe meer we op elkaar ingespeeld raakten. Maar de leukste verassing was er toch bij de laatste rondleiding. Die was op 7 december, de dag na … Juist. Jacques was niet in zijn gewone doen en al snel kwam de verklaring samen met twee Pieten aangewandeld….
Het was leuk en wat mij betreft, zeker voor herhaling vatbaar!

Tekst en foto's : Leen Otte