Nieuwsbrief Nr. 84 - november 2014

14-18 op Schoonselhofplan van Leen mislukte


14-18 op Schoonselhof
Zoals gezegd bij de Nocturne, doen ze in Antwerpen graag iets anders dan in de rest van Vlaanderen. Wij organiseren de Week van de Begraafplaatsen in de week van 1 november, gewoon om praktische redenen. Er wordt rond die tijd nog een tand bijgestoken om de begraafplaatsen pico bello in orde te hebben en het publiek is bezig met Allerheiligen en begraafplaatsen.
VZW Grafzerkje had van de gelegenheid gebruik gemaakt om 3 rondleidingen te organiseren in het kader van dat ander onderwerp waar iedereen over spreekt, nl de Eerste Wereldoorlog. Het was de bedoeling dat dezelfde rondleiding door drie verschillende gidsen – allemaal leden van VZW Grafzerkje, zou gegeven worden. Het was mijn plan om de drie rondleidingen met de verschillende gidsen mee te doen en daar een verslagje over te schrijven, een soort ‘vergelijking’. Al de rondleidingen zijn doorgegaan, maar omdat één gids afzegde, viel mijn plan in het water.
Jacques en Tamara namen dan maar de honneurs waar; Jacques één keertje en Tamara de twee andere. Onze voorzitter kennen we ondertussen en dat hij het kan, dat gidsen, is geen nieuws meer. Hij had een groep van een vijftien tal mensen.
Voor Tamara was het dinsdag de eerste keer dat zij die rondleiding gaf maar dat was er zeker niet aan te zien. Natuurlijk moest er nu en dan eens gespiekt worden en natuurlijk was er hier en daar twijfel of het nu naar links of naar rechts was, maar verder liep alles op wieltjes.
Het was alsof ze een routineklus afwerkte – en dat bedoel ik uitermate positief, maar dan wel met veel aandacht voor elk lid van haar groep en een prefecte toelichting met veel fotomateriaal.

Tekst en foto's : Leen Otte