Nieuwsbrief Nr. 72 - november 2012

Meer dan geslaagde september-driedaagse Utrecht en Arnhemal een korte impressie over deze driedaagse.


Een korte impressie over onze driedaagse trip naar Utrecht en Arnhem. Vrijdag werd gestart in Utrecht met de begraafplaats Kovelswaarde. Letteke Landeweer, beheerder, en Janne Kok, van het Utrechts archief, waren de gidsen voor 12 Grafzerkjes. We kunnen spreken van een mooie opwarmer.
 
Zaterdagvoormiddag bezochten dezelfde 12 ‘zerkjes’ de begraafplaats van Soestbergen. Janne Kok gidste en Wim Vlaanderen gaf de nodige bijkomende informatie. Deze begraafplaats was van een grotere orde dan Kovelswaarde. De aanleg was van de bekende Zocher met een unieke rotonde.
 
Zondagvoormiddag stond Moscowa in Arnhem op het programma. De ontvangst daar door André Kruijmer, locatiemanager, was er een om duimen en vingers af te likken. Koffie met cake om te starten; dan kregen we een rondleiding door een meer dan bevlogen iemand die met vuur en visie over zijn begraafplaats sprak en stilstond bij een aantal oude graven maar zeker ook de nieuwere vormen van as-bestemming in de kijker plaatste. Na meer dan twee uur werden de 10 Grafzerkjes vergast op een broodjesmaaltijd waar nog wat bijgepraat werd. Na de maaltijd togen we opnieuw naar de dodenakker om nog wat moois te bekijken en een bezoek te brengen aan het hypermodern crematorium. We sloten af met een drankje. En meer dan geslaagde finale van deze driedaagse! Wat een begraafplaats! Wat een ontvangst! En vooral wat een visie!
 
Ik schrijf dit alles omdat de drie verslagen in de drie volgende Nieuwsbrieven gepubliceerd worden. In deze Nieuwsbrief Kovelswaarde, in de Nieuwsbrief van januari Soestbergen en in de Nieuwsbrief van maart Moscowa.
 
Jacques Buermans