Nieuwsbrief Nr. 68 - mei 2012

Drie dagen funerair Nederland in september 2012in 2012 funerair Nederland: Utrecht en Arnhem!


Na ons succesvolle driedaagse naar Parijs in oktober 2011 werd op de algemene vergadering besloten om eens iets te organiseren in Nederland. Eerder kwamen Amsterdam (2005) en Den Haag (2007) aan de beurt. Besloten werd om deze twee steden niet aan te doen. Een driedaagse in Rotterdam lukt blijkbaar nog steeds niet omdat met daar elle medewerking weigert. Een aantal van onze Nederlandse leden werd aangeschreven om eens te denken over wat kan of niet kan. Uiteindelijk werd Wim Vlaanderen bereid gevonden om iets in mekaar te steken. Na wat over en weer gemail werd geopteerd om Utrecht als overnachtingsplaats of overnachtingsomgeving te nemen.
 
Wat staat er op het programma :
 
Vrijdag 14 september, 14 uur:  begraafplaats Kovelswaarde, Utrecht.
 
Zaterdag 15 september, 10 uur: begraafplaats Soestbergen, Utrecht. Namiddag vrij eventueel, facultatief bezoek aan de D.O.M. kerk of de Oude gracht met zijn leuke kroegen en winkeltjes.
 
Zondag  16 september, 10 uur (mogelijk iets later wegens de verplaatsing van Utrecht naar Arnhem): Arnhem: bezoek aan de begraafplaats Moscowa.

Hoe zien we het :
 
In principe is er geen verschil met een binnenlandse rondleiding. Vrijdag starten we om 14 uur aan de hoofdingang van de begraafplaats Kovelswaarde, Koningsweg 49, 3582 oost Utrecht. Concretere gegevens worden aan de deelnemers verstrekt. De deelnemers komen op eigen kracht naar daar. Indien nodig kan samengereden worden. Informatie over hoe er te geraken wordt eveneens verstrekt. Hetzelfde voor zaterdag en voor zondag.
 
Ondergetekende en vzw Grafzerkje zijn GEEN reisorganisatoren en laten eenieder vrij om zich naar Utrecht te verplaatsen hoe ze dat wensen, een logiesgelegenheid te zoeken naar hun gading en naar hun portemonnee en naar Utrecht te gaan wanneer ze dat willen (in het verleden breiden een aantal leden enkele dagen extra aan de trip om de stad te bezoeken).
 
Hoe moet het nu verder :
 
Geïnteresseerden mogen zich vanaf nu opgeven. In principe is het zo dat de trip doorgaat ongeacht het aantal deelnemers. Die deelnemers betalen, zoals voor een gewone rondleiding, € 5 per persoon per rondleiding. Indien er niet-leden deelnemen betalen die € 7 per persoon per rondleiding. Er kan dus ook ingeschreven worden voor één of twee rondleidingen.
 
In de volgende Lezersbrief zal een stand van zaken opgegeven worden : wie gaat er mee, van wanneer tot wanneer, bestaat er een mogelijkheid om samen te reizen (vraag en aanbod), wie logeert waar (is zeker niet verplicht – de privacy van leden die dat niet wensen mede te delen wordt gerespecteerd – maar in het verleden maakten we mee dat enkele leden zonder het van mekaar te weten in hetzelfde hotel logeerden of vlakbij logeerden en dan spijt hadden dat ze niet voor éénzelfde hotel gekozen hadden), wie wil eventueel een kamer delen.
 
Nog vragen ? Aarzel niet om mij te contacteren !