Nieuwsbrief Nr. 65 - november 2011

Laffe diefstal op het graf van Jean PuttemansWat een gebrek aan respect voor de nabestaanden!


Volgende bericht werd ons toegezonden :

Hallo Grafzerkje,

Betreft : het graf van JeanPuttemans (123) op het kerkhof van Vilvoorde.

Tot mijn spijt en verdriet wil ik jullie melden dat dieven het sierstuk van het graf gestolen hebben. Het betreft een afgietsel van de authenieke ijspikkel en klimtouw van Jean. (een uniek stuk) Het werd gemaakt door door beeldhouwer Pol Van Esbroeck.  Deze kunstenaar heeft zelfs een prijs in Rome behaald en heeft zelfs sculturen gemaakt voor het Rubenshuis. (zie internet)  Door ons toedoen is er zelfs een artikel verschenen in het Nieuwsblad.

Indien er hierover inlichtingen bij jullie zouden toekomen zou ik  of mijn dochter graag op de hoogte gehouden worden.

Anita de Keyzer wed. Jean Puttemans

Jean Puttemans was bergbeklimmer en overleed in Oostenrijk tijdens een bergbeklimming. Pol Van Esbroeck, een bevriend en gerenommeerd kunstenaar, vervaardigde het klimtouw en het houweel... in polyester in bronskleur om op het graf te plaatsen. Het is toch godgeklaagd. Diefstal an sich is al laag bij de grond maar dan nog dingen stelen die, meer dan ooit, een sentimentele waarde hebben is zo mogelijk nog lager. En, natuurlijk hebben de nabestaanden daar geen boodschap aan, hoe dom kun je zijn om iets uit polyester te stelen en te denken dat je met brons op stap bent ?
De politie werd op de hoogte gebracht van de diefstal en ook de heemkundige kring van Vilvoorde, lid van onze vzw Grafzerkje, werd op de hoogte gebracht. Het is natuurlijk zoeken naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg maar alle mogelijke inlichtingen zijn welkom.

Jacques Buermans
Foto’s Mieke Versées