Nieuwsbrief Nr. 57 - september 2010

Rouwzorg Vlaanderen vzw i.s.m. Gezinsbond van Hoboken en WilrijkVoordrachtavonden


organiseert twee voordrachtavonden over “Rouwen”. Telkens wordt ook informatie gegeven over de verschillende lotgenotengroepen voor nabestaanden die in het najaar starten.

Mensen proberen rouwenden vaak te troosten met woorden die geen troost zijn. “Je moet de tijd zijn werk laten doen”, “Gelukkig heb je je kinderen nog”. “Het is erg, maar jullie mogen niet klagen, niet iedereen krijgt zoveel jaren geluk samen”, … Dergelijke woorden zijn geen troost. Echte troost is het verdriet niet minimaliseren maar erkennen.

Tijdens samenkomsten van nabestaanden wordt het verdriet niet weggeblazen door clichés. Er heerst een sfeer van vertrouwen en verbondenheid. Deelnemers krijgen ruimte en erkenning van hun rouw. Delen met anderen kan opluchten, kan moed geven om net dat ene noodzakelijke eerste stapje te doen naar verwerking van de zovele emoties na het sterven van een belangrijk iemand.

Wanneer?

6 oktober 2010 om 20 uur in zaal Extra Time, Louisalei, Hoboken

Spreker: An Hooghe, Psychologe-Systeemtherapeute Context, Centrum voor relatie- gezins- en sekstherapie Universitair Ziekenhuis Leuven.

Thema: “Rouw in het gezin”.

en

11 oktober 2010 om 20 uur in zaal De Posthoorn, Mechelen,

Spreker: drs. Arthur Polspoel, medewerker aan de Universiteit Tilburg en Utrecht en auteur van diverse werken over “Rouw”.

Thema: “Verder leven na de dood van een dierbare”.

Voor wie? Nabestaanden, jongeren en volwassenen, begeleiders van groepen, hulpverleners en alle geïnteresseerden.

Deelnameprijs? 3 euro ter plaatse te betalen.

Het is niet nodig om op voorhand in te schrijven.

www.rouwzorgvlaanderen.be

[email protected]