Nieuwsbrief Nr. 54 - maart 2010

Algemene vergaderingonze secretaris An Hernalsteen vertelt.


Na een kort maar fijn, en door mij enorm gesmaakt, bezoekje onder leiding van inrichtend comité Marcel, zochten 25 gegadigden opnieuw de warmte van het zaaltje op. De algemene vergadering 2010 had zijn neus nog niet laten zien maar er werden al volop plannen gesmeed voor de bijeenkomst van volgend jaar. De mannen van Tessenderlo zagen de organisatie van zo’n feestelijk gebeuren wel zitten. Tegen zo veel geestdrift kon ik niet op. Tessenderlo zet je schrap want in 2011 komen we jullie begraafplaatsen onveilig maken.

Pas nadat iedereen voorzien was van versterkingen voor de inwendige mens haalde onze voorzitter zijnen “liefste vader, liefste moeder” uit zijn zakken en kregen we een overzicht van het voorbije werkjaar. De samenwerking met ’t Stad, het zwoegen van onze vrijwilligers en leden (hip, hip hoera voor Wim Lecluyse die in Brugge een monument opknapte), het verlenen van advies aan oa Mol en andere wetenswaardigheden passeerden de revue.

Tijd voor een tweede rondje want volgens onze penningmeester zijn we financieel gezond. De positieve saldi vlogen ons om de oren en overweldigd keurden we prompt de jaarrekening 2009 goed.

Dan was het tijd voor mijn klappeke, met als een bliksemschicht bij heldere hemel mijn oproep voor een verantwoordelijke regio Vlaams-Brabant. Blijkbaar was iedereen van zijnen melk want warempel een slachtofferproefkonijn bood zich aan. In Tessenderlo gaat er dus nog een extra iemand zijn klappeke mogen doen.

Tussen haakjes, volgend jaar lanceer ik een oproep voor de openstaande betrekking van secretaris want de persoon die nu die taak op zich neemt, bakt er eerlijk gezegd niet al te veel van. Verwittigde mensen zijn er altijd twee waard.
 

An Hernalsteen