Nieuwsbrief Nr. 5 - mei 2002

Aanvulling op het verslag van Edgard


Als enige van onze groep had ik het voorrecht om het volledige programma met Jacques te mogen doorploegen.
 
“Hampstead”  is een uitgelezen begraafplaats om er een zondagvoormiddag rond te kuieren. Er is een opvallende bedrijvigheid van bezoekers die verse bloemen brengen of het graf een poetsbeurt geven. Helaas is dit ook de begraafplaats waar er doorlopend prachtige beelden verdwijnen.
 
“Norwood Cemetery” is een natuurrijke begraafplaats op een heuvel waar op bepaalde gedeeltes de natuur vrij spel krijgt, maar toch getuigt het geheel van door mensenhand te worden gedirigeerd. Vooral het Griekse gedeelte is subliem.
Beeld je in dat je in de schaduw van een Griekse tempel omringd bent door allerlei engelen en halfgoden die spelen in het prille lentelicht. Voor je het beseft, denk je dat je naast een Griekse halfgod wandelt. Aan de bushalte echter merk je dat je deze halfgod mogelijks verward hebt met Jacques die naast je loopt, heel zeker zal je het echter nooit weten …

Wie tuk is op halfgoden mag zeker “Brompton” niet overslaan.
Je vindt er een unieke zuilengalerij, waar je evenwel niet teveel aandacht mag besteden aan de lonkende blikken van allerlei mannelijke Lorelei. Brompton is immers het uitverkoren liefdesnestje voor heel wat mannelijke paren. Het is echter ook de begraafplaats waar honden een vast parcours krijgen en waar eekhoorntjes dartel om je voeten springen met een aandringend verzoek naar hapjes. Heel wat mooie beelden getuigen van de grandeur van weleer.

Als afsluiter wandelde ik nog een laatste maal langs de oevers van de Thames en kon het niet laten de Millenniumbrug over te steken. Londen lag er verzorgd en rustig bij. Na een laatste groet aan de Tower Bridge en beseffend dat de Tower of Londen voor altijd een stukje van ons funerair hart bewaakt, vaarden wij opnieuw onderzees af, richting Rijsel. See you later, Jacques - alligator, Mrs Pateman …

Tekt : Rudy D'Hooge
Foto's : Jacques Buermans