Nieuwsbrief Nr. 49 - juni 2009

Fredegandus: rondleiding met “bekend volk” onder de aanwezigenMarc Vos


Op deze stralende zondag, begon op het Sint Fredeganduskerkhof, de Week van de Begraafplaatsen. Ondanks de minieme voorinschrijvingen stonden er toch twaalf personen. Eerst was er wel wat verwarring over het verzamelpunt, maar als een geoefende Herdershond op de fiets leidde ik de bezoekers naar het juiste punt.
 
Onder de bezoekers merkte we De heer Graaf Roland Le Grelle op een nazaat van Graaf Gerard Le Grelle de eerste Belgische Burgemeester van Antwerpen en zoon van Graaf Daniel Le Grelle die mee aan de wieg stond van Crematorium in Antwerpen. Ook Vlaams parlementslid Spa Dhr Jo Vermeulen en de medewerker van Kaaien in Zicht Dhr Pol Lermyhtte mochten wij begroeten.
 
Ludo Peeters vertelde weer met veel deskundigheid over de Figuren die in de Belgische geschiedenis belangrijk waren.
Een bewogen moment, naar mijn mening, was de aanwezigheid van een jonge dame vooraan in de 20 die ietwat verlegen informeerde naar het Herdenkingsmonument van Steve Vissers (1987 – 1999), de in 1999 op het groene fietspad aan de autosnelweg in de buurt van het kerkhof vermoorde jongen. In het kader van verhalen en of sprookjes in verband met de Dood werd het plaatsen van dit monument toegestaan op het Begraafpark. Bij haar bezoek aan dit monument bleek zij een medeleerlinge uit de klas van Steve Vissers te zijn. Zij was nog altijd onder de indruk van dit gebeuren. O, Als ik nu de macht had gehad wat had ik graag een jonge man van 22, die Steve Vissers nu zou zijn, met dit jonge meisje mee gestuurd. Ik heb dan maar in gedachte gezegd: We Remember Him.
 
Vos Marc, ook alle foto's