Nieuwsbrief Nr. 45 - november 2008

Prachtig werk geleverd tijdens twee groendagenOns lid Hendrik De Bouvre, afdelingshoofd van de begraafplaatsen, opperde het idee van twee “groendagen”


   
Ons lid Hendrik De Bouvre, afdelingshoofd van de begraafplaatsen, opperde het idee van twee “groendagen”. De bedoeling was, zo stelde hij, om met niet minder dan vijftig vakmensen de jaarlingen en de zaailingen aan te pakken. Hendrik had het lumineuze idee om mij te vragen om hem bij te staan. Mooi toch ware het niet dat de kennis van Buermans zich beperkt tot: “het is groot dan noem ik het boom”; “het is kleiner dan noem ik het struik”; “het is nog kleiner dan zal het wel onkruid zijn”. Maar het viel wel mee want naast Hendrik vergezelde ook onze Christiaan Ketele ons. Her en der werden struiken gemarkeerd. Op woensdag 8 oktober had ik toch nog zo mijn twijfels: het gehele Schoonselhof aanpakken was dit wel realiseerbaar? Ik kon mijn ogen niet geloven. Van alle Antwerpse begraafplaatsen waren vakmensen aanwezig die echt met een enorme bezieling aan het werk togen. De vakmensen werden bijgestaan door enkele bereidwillige zielen die zich niet te beroerd voelden om ook eens de handen uit de mouwen te steken. Woensdagavond was er al enorm veel werk verzet. Op donderdag 9 oktober ging men verder op de ingeslagen weg en tegen het eind van die dag oogde het Schoonselhof mooier dan ooit tevoren. Getuigen van twee dagen hard labeur waren nog een aantal struiken die aan de zijkant van de perken gedeponeerd werden en die later die week opgehaald werden.
Ik wil dan ook via deze weg in mijn persoonlijke naam en ook in mijn functie als voorzitter van de vzw Grafzerkje alle vakmensen en andere vrijwilligers van harte danken voor de inzet die ze betoonden bij de grondige “groenbeheersdagen” op de begraafplaats Schoonselhof. Het werk dat door die mensen gedaan werd is zeker niet te onderschatten maar dankzij de grootschaligheid werden hier dingen verwezenlijkt waar anders maanden voor nodig waren.
 
Tekst en foto's : Jacques Buermans