Nieuwsbrief Nr. 45 - november 2008

De laatste rustplaatsvan William Blake ontdekt


Dat er buiten onze leden zijn die aandacht hebben voor wat wij uitspoken bleek eens te meer. Ene Irene Hoogmoed attendeerde mij er op dat er in Nieuwsbrief 22 van maart 2005 een artikel stond over Londense begraafplaatsen en dat in het gedeelte waar het over Bunhill Fields ging vermeldt stond dat de juiste begraafplaats van dichter en schilder William Blake (1757-1827) onbekend was (http://www.grafzerkje.be/pages/NB/NB22.html). In dit artikel stond een afbeelding van “the memorial stone” voor William Blake met de vermelding “nearby lies the remains of William Blake”.
 
Hoe kwam dit? William Blake overleed in 1827 en werd in Bunhill Fields begraven. In 1965 werd de steen die de “laatste rustplaats” markeerde verplaatst omdat met het plan had opgevat om van Bunhill Fields een park te maken. Dit geschiedde en … de exacte plaats van de laatste rustplaats voor William Blake ging verloren. Begrijpe wie kan. Een koppel uit West Londen verwonderde zich over deze situatie en toog op onderzoek uit. Al tijdens hun eerste bezoek aan Bunhill Fields kregen zij, zij belijden de Sahaja Yogi, vibraties door die hen leidden naar de exacte begraafplaats van William Blake. De Londense autoriteiten gaven het echtpaar de kans een aantal lezingen te houden over dit onderwerp. Het echtpaar kreeg richtte “the Friends of William Blake Group”. Een volgende stap was de vraag tot plaatsing van een grafmonument op de exacte plaats waar William Blake begraven ligt.
 
Meer info en foto’s: http://www.sahajayoga.org/swan/view/swan_478_2006.asp en op http://www.theblakeproject.blogspot.com/.
Met dank aan Irene Hoogmoed.
 
Zo zie je maar dat er soms toch nog mysteries opgelost worden en, wat zeker is, dat onze Nieuwsbrief veel meer gelezen wordt dan door leden alleen.
 
Jacques Buermans.