Nieuwsbrief Nr. 42 - juni 2008

Diadagen in het kasteelOns lid Mieke Versées aan het woord


Ons lid Mieke Versées was zo goed om een diavoorstelling te verzorgen en was nog zo goed om haar ervaringen neer te pennen. (Jacques Buermans)
 
Drie dagen diavoorstelling in het Kasteel, een prettige ervaring, een aangename samenwerking met Greet en Tamara van monumentenzorg. Beiden bouwden een boeiende en rijk gedocumenteerde infostand op.
 
Daar de groepen vertrokken aan het kasteel,  kreeg ik wel wat belangstellenden over de vloer. Ook toevallige passanten druppelden binnen. Een overrompeling werd het niet maar ik verkies veeleer een geïnteresseerde enkeling boven een taterende groep kijkers. Ik genoot er in elk geval van en voel me tevreden.  Een eerste maal is trouwens een leerschool voor een eventueel volgende organisatie.
 
Zondag nam Greet het even over van mij en liep ik een stukje mee met de componistenwandeling.
Een leuke start met een koor dat aan stemopwarming deed op de kasteeltrappen. Na de inleiding liep een talrijk opgekomen  publiek achter Jacques aan op weg naar grafzerken van mensen met naam uit de muziekwereld.
Een toepasselijk eerste halte; het pas gerenoveerde en ingehuldigde perk met Coryn. Prachtig ziet het er uit.
Het Sint-Ceciliakoor liet af en toe zoetgevooisde liederen over het Schoonselhof klinken. Jacques bracht trouwens DJ Ria mee. Ook hier kregen we een muzikale illustratie bij de sommige grafzerken.
Op een bepaald moment stopte een koorlid ons het bekende ‘Kempenland’ in de handen. Deze zangstonde maakte ik echter niet meer mee. Ik moest terug naar de dia’s.
 
Hoe kort het voor mij ook was, ik vond het geslaagd.
Meer info krijg je vast wel van gids Jacques.
 
Mieke Versées,  ook © voor alle foto's