Nieuwsbrief Nr. 32 - november 2006

Moskou in beeldOns lid Mathilde Goelen bezorgde enkele mooie foto’s


Dankzij ons lid Mathilde Goelen kunnen we enkele mooie afbeeldingen tonen van de begraafplaats van Moskou van de begraafplaats gelegen naast het nieuwe maagdenklooster, men spreekt van het Père Lachaise van Moskou.
 
Een beeld van een balletdanseres. Het stelt de prima ballerina Galina Ulanova  voor die in het Bolshoïtheater optrad. Zij danste vaak op muziek van Tsjaikowski zoals “het Zwanenmeer”. Een clown is niemand minder dan Joeri Nikolin. Zijn hond stierf op dezelfde dag dan de clown. Hij was actief in het circus van Moskou met de beroemde clown Popov. Nikita Chroestjov. Hij verving Stalin in 1954 maar werd in de jaren ’60 afgezet door het politbureau. Hij viel in ongenade en werd vervangen door Leonid Breznjev. De kleuren wit en zwart wijzen op zijn manier van denken, ofwel was het goed ofwel slecht. Hij had nooit gehoord van de gulden middenweg.
Raïsa Gorbatsjov, de vrouw van Michaël Gorbatsjov. Ze studeerden beiden aan de universiteit van Moskou. Hij als advocaat en zij in de verpleging. Men zegt dat zij de touwtjes in handen had en zo mee het beleid van de Sovjet Unie bepaalde. Zij stierf in een ziekenhuis in Duitsland waar ze verzorgd werd voor kanker.
 
Tekst en foto's : Mathilde Goelen.