Nieuwsbrief Nr. 18 - juli 2004

Boulevard Cornelissens-Coremans en Maria ’S heerenpers besteedt ruimschoots aandacht aan Grafzerkje


 We mochten niet klagen over de belangstelling die we kregen.
 
In de eerste plaats omdat we niet minder dan drie schepenen van de stad Antwerpen mochten begroeten op deze bijeenkomst. Je moet natuurlijk weten wanneer je zulk een bijeenkomst organiseert en hoe je dit, misschien niet op een “protocolaire” wijze, aanpakt. Tel daarbij de niet te onderschatten meerwaarde die schrijfster Brigitte Raskin, geheel belangloos, aan het evenement gaf. En, zeker niet te onderschatten, de enorme aanwezigheid van mensen van de begraafplaats, een afvaardiging van de bloemisten en Grafzerkjes die, sommigen zelfs vanuit Nederland, de verplaatsing maakten. Ik telde niet minder dan 62 aanwezigen.
 
Radio 2, regionale uitzendingen Antwerpen, besteedde in haar nieuwsuitzending van 17.30 uur een item aan de herinhuldiging en zond het interview met Brigitte Raskin uit. ATV, de regionale televisiezender, liet mij aan het woord en toonde beelden van de heringehuldigde rij grafmonumenten. Spijtig genoeg niets van het monument voor Maria ’S heeren.
 
Gazet van Antwerpen publiceerde een goed geschreven artikel van de hand van Hugo Wilri, met een erbarmelijke foto. In De Nieuwe Gazet een degelijk artikel met een mooie foto. Het Nieuwsblad had voor mij de meest treffende foto.
Een slechte geest, geen Grafzerkje dus, zegde mij dat hij dat hij dacht dat ik mij inzette om grafmonumenten te redden en, door bovenstaande foto, nu eindelijk weet wat ik werkelijk uitspook: letterlijk achter de vrouwen aanzitten. Neen waarde “slechte geest” ik sta daar te controleren of ze, achter mijn rug om, geen grafmonumenten afbreken. Foei, foei, zulke slechte gedachten.Voor alle informatie slechts één adres:
 
Tekst : Jacques Buermans

Frieslandstraat 4, bus 6
2660 HOBOKEN
 
tf + antwoordapp. + fax: 03/829 16 03 (vanuit Nederland 00/32/3/829 16 03)
E-mail: [email protected]
www.schoonselhof.be