Nieuwsbrief Nr. 114 - november 2019

Grafzerkje krijgt ruimte in het Schoonselhof!Aanvankelijk kreeg Grafzerkje in de Neerhoeve een lokaaltje toegewezen om er het materiaal te bergen dat voordien noodzakelijkerwijze in de garage van ons aller Jacques Buermans was ondergebracht


Tekst en foto’s: Frans Van de Vondel 
en Veerle Audenaert

Het was geweten dat dit tijdelijk zou zijn omdat de hoeve gerenoveerd zou moeten worden en het er absoluut niet zo veilig was. Maar, daar zou een mouwtje voor worden aangepast. Men was volop werken aan het uitvoeren aan het voormalig Wachtlokaal aan de ingang van de begraafplaats. Daar zouden wij binnenkort terecht kunnen. 
Nu is de kogel door de kerk! Grafzerkje heeft de wachtzaal van het Schoonselhof ter beschikking gekregen sinds half november. 
Gewapend met een sleutel en een toegangscode begaven wij ons naar de hoeve en naar het Wachtlokaal. Aanvankelijk was het de bedoeling om eerst even alles te bekijken en op te meten en, waarom niet, al één lading mee te pakken vanuit de hoeve. Dat was in de late middag en tegen sluitingsuur. ’
‘s Anderendaags zijn we teruggekeerd en hebben dan toch maar alles overgebracht, gezien het ideale weer. Alle materiaal werd zo netjes mogelijk geschikt en opgeborgen. We hebben zelfs een mini lapidarium kunnen inrichten met alles wat Jacques heeft gekregen.
Door onze schouders er eens ferm onder te zetten nam de verhuis slechts enkele uurtjes in beslag. 

We hebben zelfs kennis kunnen maken met het alarm: OORVERDOVEND als het geactiveerd is. Niet te verwonderen dat sommigen er bijna een hartinfarct aan overhielden. Maar nu is alles OK en onder controle.
Wat een luxe! We kregen een proper, verwarmd gebouw ter beschikking. De hoeve had zijn charme maar was, spijtig genoeg, helemaal vervallen. We zijn er dus veel op verbeterd, met dank aan de verantwoordelijken van het Schoonselhof.

En weet je: In het vervolg kunnen onze rondleidingen daar starten en er kan gebruik gemaakt worden van de toiletten, dat is misschien nog het belangrijkste.

Met bijzondere dank aan de directie van het Schoonselhof om ons deze ruimte ter beschikking te stellen.