Nieuwsbrief Nr. 104 - maart 2018

Ledenbijeenkomst in kasteel Walburg


De jaarlijkse ledenbijeenkomst vond dit jaar plaats in het kasteel van het Walburgpark in Sint-Niklaas. Een beetje nostalgie voor mij want ik kreeg er mijn eerste kus.
Bij een nieuw jaar horen beste wensen en die kregen we van onze voorzitter Jacques na een heerlijke maaltijd. Alles peis en vree, klonk het uit zijn mond. Een dankwoord ging naar Tamara, Lin, Patrick, Mark, die nog vergast werd met een “specialleke”, Paul, Edgard en Leen. Een dankjewel ook voor de Grafzerkjes die massaal artikels insturen. Maar dat las u natuurlijk reeds allemaal in de vorige Nieuwsbrief.


Een meer dan interessante toelichting kregen we over de nieuwe wet op de privacy die ingaat op 25 mei 2018. Die heeft een impact op de werking. De statuten wo
rden dan ook aangepast. Een ding weet ik zeker, fotograferen zal nooit meer hetzelfde zijn.
Het programma voor dit jaar oogt fantastisch met als uitschieters de  crypte van Laken en een nieuwe poging voor een bezoek aan Doornik.
Voor de nieuwsgierigen onder ons: op 26 januari 2019 gaat de jaarvergadering door in Antwerpen.
Jacques brengt tevens hulde aan de onlangs overleden Willem Houbrechts, lid van het eerste uur.


De beurt aan Lin .
Zij brengt uitgebreid verslag over de evolutie van het graftrommelproject. Een werk met vallen en opstaan, met studie en lichamelijke ongemakken. Zelfs een cursus ‘meubelen verouderen’ stond op het programma om de trommels er op z’n best te laten uitzien. Ondanks de vele obstakels leverden de vrijwilligers zeer mooi werk zoals te zien op de dia’s en ook Jef kreeg een pluim voor zijn expertise. Voor de rommelmarktbezoekers onder ons volgt nog een oproep om op jacht te gaan naar oude tricolore linten.
Applaus voor deze zeer geslaagde namiddag.
 
Mieke Versées.
 
Foto’s: Mieke Versées en Michaël Devisscher.