Nieuwsbrief Nr. 96 - november 2016

Vzw Grafzerkje staat in de belangstelling bij “Hautekiet”


Tamara had via een oproep gehoord dat het programma “Hautekiet” van Jan Hautekiet op maandag 31 oktober live uitzond vanuit het crematorium van Wilrijk en bood haar diensten aan om iets te komen vertellen over vzw Grafzerkje. Jacques en Tamara moesten bang afwachten of er plek was in het programma maar iets vóór 10 uur kwamen we aan bod.  Jan Hautekiet en Tamara en Jacques poseerden voor fotografe Maria. Nadien konden we nog voor een dertigtal genodigden een korte rondleiding maken langs het ereperk en langs het kunstenaarsereperk.
Jacques ging langs bij burgemeester Leopold De Wael, schrijver Gerard Walschap ; burgemeester Jan Van Rijswijck; de liberale voorman Louis Franck dichter August Van Cauwelaert en bij de laatste rustplaats voor Paul van Ostaijen
Tamara passeerde bij burgemeester Leopold De Wael; Ferre Grignard; zij stond stil bij het, nieuwe, graf van dichter Herman De Coninck; Jef Nys; Hubert Lampo; Paul van Ostaijen en bij schrijver Willem Elsschot. De deelnemers waren enthousiast en onze vzw Grafzerkje zorgde alzo alweer voor reclame voor de vzw Grafzerkje op het Vlaamse Père Lachaise.
Wil je het fragment herbeluisteren kan dat via “Hautekiet” onder “herbeluisteren” en wil je niet de gehele uitzending horen: Tamara en Jacques vertellen u wat over vzw Grafzerkje na 50 minuten uitzending!
 
Jacques Buermans, foto’s: Maria Nuyts.