05 november 2017

Schoonselhof

Op zondag 5 november 2017, bezoek aan het Schoonselhof, 14 uur aan de Krijgsbaan te Hoboken een algemene rondleiding. Duur: 2.45 uur. Prijs: € 7 per persoon en € 5 voor leden vzw Grafzerkje.  Op voorhand aanmelden is noodzakelijk:
Jacques Buermans 03/829 16 03. E-mail: [email protected] www.schoonselhof.be

Schoonselhof zondag 25 maart 2018 algemene rondleiding

Op zondag 25 maart 2018, algemene rondleiding aan de begraafplaats Schoonselhof, 14 uur aan de Krijgsbaan te Hoboken. Duur: 2.30 uur. Prijs: € 7 per persoon en € 5 voor leden vzw Grafzerkje. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: Jacques Buermans 03/829 16 03. E-mail: [email protected] www.schoonselhof.be.

Schoonselhof zaterdag 5 mei 2018, algemene rondleiding

Op zaterdag 5 mei 2018, algemene rondleiding aan de begraafplaats Schoonselhof, 14 uur aan de Krijgsbaan te Hoboken. Duur: 2.30 uur. Prijs: € 7 per persoon en € 5 voor leden vzw Grafzerkje. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: Jacques Buermans 03/829 16 03. E-mail: [email protected] www.schoonselhof.be.

Schoonselhof zondag 27 mei 2018 “Laat het smaken op Schoonselhof!”

Op zondag 27 mei 2018, “Laat het smaken op Schoonselhof!”, 14 uur aan de Krijgsbaan te Hoboken. Heel wat bekende Antwerpenaren uit de culinaire wereld liggen begraven op Schoonselhof. François Xavier De Beuckelaer van Elixir d’ Anvers, chocolatier Hans Burie, Louis Roodthooft van de confiserie en Cuperus bekend om zijn koffie en thee vonden hier hun laatste rustplaats. Bedrijven die Antwerpen met een culinaire erfenis bedachten zoals chocolade Meurisse, de sigarendynastie Tinchant, chocolade Martougin en Spiers van de bananen rusten hier. Duur: 2 uur. Prijs: € 12 per persoon en € 10 voor leden vzw Grafzerkje.  Voor deze prijs krijgt u een begeleide wandeling en kan u mee genieten van verschillende proevertjes die u aangeboden worden door een medewerker. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: Jacques Buermans 03/829 16 03. E-mail: [email protected] www.schoonselhof.be.

Schoonselhof zaterdag 2 juni 2018 “Laat het smaken op Schoonselhof!”

Op zaterdag 2 juni 2018, “Laat het smaken op Schoonselhof!”, 14 uur aan de Krijgsbaan te Hoboken. Heel wat bekende Antwerpenaren uit de culinaire wereld liggen begraven op Schoonselhof. François Xavier De Beuckelaer van Elixir d’ Anvers, chocolatier Hans Burie, Louis Roodthooft van de confiserie en Cuperus bekend om zijn koffie en thee vonden hier hun laatste rustplaats. Bedrijven die Antwerpen met een culinaire erfenis bedachten zoals chocolade Meurisse, de sigarendynastie Tinchant, chocolade Martougin en Spiers van de bananen rusten hier. Duur: 2 uur. Prijs: € 12 per persoon en € 10 voor leden vzw Grafzerkje.  Voor deze prijs krijgt u een begeleide wandeling en kan u mee genieten van verschillende proevertjes die u aangeboden worden door een medewerker. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: Jacques Buermans 03/829 16 03. E-mail: [email protected] www.schoonselhof.be.

Schoonselhof zondag 3 juni 2018, “Dichters, wij groeten u!”

Op zondag 3 juni 2018, “Dichters, wij groeten u!”, 14 uur aan de Krijgsbaan te Hoboken. Samen met de dames van de academie van Hoboken bezoeken we een aantal schrijvers en dichters welke ruimschoots aanwezig zijn op het Antwerpse Père Lachaise. Bij de graven van onder andere Hendrik Conscience, Paul Van Ostaijen, Willem Elsschot en Alice Nahon geeft Jacques Buermans funeraire uitleg waarna de dames een gedicht en/of een fragment uit het werk van deze kunstenaar voordragen. Maar er is meer dat dit bezoek bijzonder maakt. Wist u dat de term laatste rustplaats niet altijd al te letterlijk dient genomen te worden?  Wie ligt er onder een berg kolen begraven? Wat is peterschap juist? Dit en nog veel meer komt u te weten tijdens deze rondleiding. Wat de gedichten betreft, de dames verrassen ons een aantal keer want wie verwacht er nu “Alarm in Gent” op een Antwerpse begraafplaats en wat houden de dames achter de hand bij het “Schiedammerlied”? Duur: 2 uur. Prijs: € 10 per persoon en € 8 voor leden vzw Grafzerkje. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: Jacques Buermans 03/829 16 03. E-mail: [email protected] www.schoonselhof.be.
 

Schoonselhof zondag 5 augustus 2018, algemene rondleiding

Op zondag 5 augustus 2018, algemene rondleiding aan de begraafplaats Schoonselhof, 14 uur aan de Krijgsbaan te Hoboken. Duur: 2.30 uur. Prijs: € 7 per persoon en € 5 voor leden vzw Grafzerkje. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: Jacques Buermans 03/829 16 03. E-mail: [email protected] www.schoonselhof.be.

Schoonselhof zaterdag 8 september 2018, algemene rondleiding

Op zaterdag 8 september 2018, algemene rondleiding aan de begraafplaats Schoonselhof, 14 uur aan de Krijgsbaan te Hoboken. Duur: 2.30 uur. Prijs: € 7 per persoon en € 5 voor leden vzw Grafzerkje. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: Jacques Buermans 03/829 16 03. E-mail: [email protected] www.schoonselhof.be.

Schoonselhof Van “le Diable Liègeois” naar “den Antwerpschen duvel”!’, Wereldoorlog I op Schoonselhof

Op zaterdag 3 november 2018, Van “le Diable Liègeois” naar “den Antwerpschen duvel”!’, Wereldoorlog I op Schoonselhof, 14 uur aan de Krijgsbaan te Hoboken. Een rondleiding over Wereldoorlog I is niet alleen een wandeling langs de militaire graven van de begraafplaats Schoonselhof. We starten bij de laatste rustplaats van Fernand Verschaeve, één van de eerste testpiloten en een Luikse waaghals die het leven liet nog vóór Wereldoorlog I begon. Jules Tyck was niet alleen een piloot, hij had nog andere pijlen op zijn boog. Jurien Cuperus was een Vlaming die streed met de Canadezen. Waarom ligt die niet op het militaire gedeelte? Eindigen doen we bij de laatste rustplaats van ‘den Antwerpschen duvel”, wie mag dat wel wezen? Onderweg vertellen we het verhaal van vier broers die allen verdienstelijk waren tijdens de ‘grooten oorlog’. Hoe kwamen twee Antwerpse politieagenten aan hun eind? En waarom ligt Grenville Hopkins niet bij zijn strijdmakkers in de Westhoek begraven en ook niet in zijn geboorteland Canada? Dit alles en nog veel meer komt u te weten tijdens deze rondgang, rijkelijk geïllustreerd met afbeeldingen. Duur: 2 uur. Prijs: € 7 per persoon en € 5 voor leden vzw Grafzerkje. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: Jacques Buermans 03/829 16 03. E-mail: [email protected] www.schoonselhof.be.

Schoonselhof zondag 4 november 2018, algemene rondleiding

Op zondag 4 november 2018, algemene rondleiding aan de begraafplaats Schoonselhof, 14 uur aan de Krijgsbaan te Hoboken. Duur: 2.30 uur. Prijs: € 7 per persoon en € 5 voor leden vzw Grafzerkje. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: Jacques Buermans 03/829 16 03. E-mail: [email protected] www.schoonselhof.be.