Zaterdag 23 september: Brussel Evere en Court-Saint-Etienne:

Op zaterdag 23 september, 10.30 uur, bezoeken we de begraafplaats van Evere onder de kundige leiding van Jeffrey Tyssens. Geen gewone rondleiding deze keer maar we staan stil bij de graven van de talrijke vrijmetselaars die hun laatste rustplaats hebben. Théodore Verhaegen was advocaat en wordt nog jaarlijks gevierd door de studenten. De sokkel van zijn grafmonument staat vol maçonnieke symbolen terwijl de zerk christelijke symbolen bevat.

Adres: Kerkhof van Brussellaan, 1140 Evere, 10.30 uur.

Na een middagmaal, vrij, bezoeken we met Jeffrey Tyssens Court-Saint-Etienne om aldaar in bewondering te staan voor het mausoleum voor Eugène Félicien Albert graaf Goblet d’Alviella (1846 – 1925). Het is een realisatie van de bekende Brusselse architect Adolphe Samyn.

Adres: rue Defalque, 1490 Court-Saint-Etienne.
 
 
Inschrijvingen dienen te gebeuren via Jacques Buermans: 03/829 16 03. E-mail: [email protected] Bij inschrijving (vermelden: Evere alleen of Evere en Court-Saint-Etienne) graag vermelden: aantal personen en of u nadien al dan niet mee gaat eten. Normaliter zal dit vlakbij de begraafplaats van Evere zijn.

Rondleidingen

Funeraire reizen

Momenteel staan er geen funeraire reizen op de agenda.

Funeraire agenda