Zaterdag 25 november: Lier, oude begraafplaats

Op zaterdag 25 november trekken we naar de oude begraafplaats van Lier voor een bezoek onder leiding van ons lid Brigitte Schorrewegen.
 
De oude begraafplaats werd in gebruik genomen na 1787. We vinden hier een immens beeld voor schrijver Antoon Bergmann terwijl kunstsmid Lodewijk Van Boeckel het moet doen met een eenvoudig grafmonument. 

Daarnaast is er ook prachtig werk van beeldhouwer Gerrits te bewonderen en ontmoeten we ook de laatste rustplaats voor minister Arthur Van der Poorten, vader van Herman Van der Poorten.

 

Adres: Mechelsesteenweg tussen huisnummer 103 (Dokter de Wachter) en huisnummer 109.
 
Inschrijvingen dienen te gebeuren via Jacques Buermans: [email protected]. Telefoon: 03/829 16 03. Bij inschrijving graag vermelden: aantal personen en of u nadien al dan niet mee gaat eten. We zouden geen eten in brasserie Louis, Zimmerplein 2 Lier en kunnen daar een lunchmenu, € 24, nemen met een keuze uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en koffie of thee. Wat de keuzemogelijkheden zijn wordt slechts één week vooraf beslist maar iedereen die aangaf dat ze mee gaan eten zal zijn keuze kunnen doormailen.

Zaterdag 27 januari: Sint Niklaas, Tereken en jaarlijkse ledenbijeenkomst

10.30 uur: door Marcella Piessens gegidst bezoek aan de begraafplaats Tereken. Ingang naast de Terekenkerk, Sint-Niklaas. Ruime parkeergelegenheid.
 
Daar de plaatsen beperkt en er nadien de jaarlijkse ledenbijeenkomst is krijgen leden van vzw Grafzerkje voorrang bij de inschrijvingen. Inschrijven voor niet-leden kan via mail [email protected]!
 
Het bestuur.

Rondleidingen

Funeraire reizen

Momenteel staan er geen funeraire reizen op de agenda.

Funeraire agenda