Zaterdag 27 mei: Zuiderbegraafplaats Gent

Op zaterdag 27 mei trekken we naar de Zuiderbegraafplaats van Gent voor een bezoek onder leiding van An Hernalsteen, topgids in en rond Gent.

Hier ligt Hippoliet Van Peene, tekstschrijver van de Vlaamse Leeuw op muziek van Karel Miry. De begrafenisstoet van Van Peene start aan de Minardschouwburg. Om het grafmonument te bekostigen wordt in de Minard een drama en een blijspel opgevoerd. Voor de rol van Vondel wordt een beroep gedaan op Victor Driessens. Enkele jaren geleden werd hier een vlindertuin opgericht. De vlinder verwijst naar Thanatos: de rups verpopt tot vlinder betekend “het leven begint opnieuw”. Een mooie afsluiter van een bezoek aan een, te weinig gekende, begraafplaats.


Inschrijvingen dienen te gebeuren via Jacques Buermans:

[email protected].

Telefoon: 03/829 16 03.

Bij inschrijving graag vermelden: aantal personen en of u nadien al dan niet mee gaat eten. Dit laatste wordt nog onderzocht en gecommuniceerd aan de deelnemers.

van 27 mei t.e.m. 4 jini 2017 : Allles over de week van de begraafplaatsen onder deze link :http://grafzerkje.be/pdf/Week_van_de_Begraafplaatsen_2017.pdf

Rondleidingen

Funeraire reizen

Momenteel staan er geen funeraire reizen op de agenda.

Funeraire agenda